Забраниха  свижданията и ограничиха достъпа до общинската болница в Дупница

...
Забраниха  свижданията и ограничиха достъпа до общинската болница в Дупница
Коментари Харесай

Свижданията в болницата в Дупница са забранени заради Covid-19

Забраниха  свижданията и ограничиха достъпа до общинската болница в Дупница поради възходящи случаи с Covid-19

Свижданията в общинската болница  в Дупница са неразрешени, а достъпът на външни лица е стеснен поради възходящите случаи на Covid-19, споделиха от екипа на здравното заведение. Само за два дни са регистрирани и признати за лекуване над 10 пациенти с ковид.  За Кюстендилския район новите случаи с Covid-19 са 10 за последното денонощие, регионалната към този момент е в жълтата зона.

Свижданията в няколко от отделенията - инфекциозно, вътрешно, детско, са неразрешени още от началото на пандемията, само че тази възбрана на процедура не се спазваше, отбелязва прокуристът на болничното заведение Мария Жайгърова

Въведен r непоколебим надзор на входа, всевъзможни свиждания са неразрешени. В Covidотделението се одобряват пациенти на възраст – от 30 до и над 70 година Пациенти, които са със подозрение за Covid-19, се настаняват във вътрешно поделение, до момента в който станат PCR тестванията им.

Детско поделение е цялостно с дребни пациенти с вирусни болести, с разстройство, температура и повръщане.

Още при първата вълна на К-19 беше отворен нов вход към детско поделение, тъй че да няма досег с отделенията, в които се лекуват болните от ковид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР